Το κρίσιμο θέμα της έγκαιρης και αποτελεσματικής εποπτείας και των ελέγχων των ιδιωτικών επιχειρήσεων περίθαλψης ηλικιωμένων (Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων), φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Δύναμη Ζωής με ερώτησή της προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα η Δύναμη Ζωής ζητά, με κατάθεση όλων των αναλυτικών στοιχείων (επωνυμίες ΜΦΗ, ημερομηνίες ελέγχων, κ.α.), απαντήσεις από τη Διοίκηση της Περιφέρειας σε 4 ερωτήσεις:

  1. Σε τι ελέγχους έχει προβεί από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας;
  2. Παρακολουθεί και με ποιον τρόπο η Περιφέρεια Αττικής τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 και θανάτων στις ΜΦΗ αρμοδιότητάς της;
  3. Έχει αξιολογήσει η Περιφέρεια Αττικής τα αποτελέσματα των ελέγχων και τι συμπεράσματα εξάγονται;
  4. Δίνονται οδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής προς τις ΜΦΗ για την ασφάλεια των ηλικιωμένων και του προσωπικού τους;

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πριν καιρό, έσπευσε ατυχώς να πανηγυρίσει ότι στις ΜΦΗ της Αττικής δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική και υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνονται με σύνεση τέτοιες δηλώσεις.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων σε ΜΦΗ της Αττικής και οι απώλειες ζωής ηλικιωμένων είναι πλέον γεγονός και το ζητούμενο είναι αν ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας έχει ασκήσει την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Share This