Η Δύναμη Ζωής στηρίζει την προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ

Σήμερα είναι κρίσιμης σημασίας να ανασταλούν άμεσα οι βυθοκορήσεις που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο των εργασιών επέκτασης της νότιας προβλήτας στο λιμάνι του Πειραιά. Οι εργασίες αυτές πρέπει να επανεκκινήσουν όταν πληρωθούν οι εκ του νόμου οριζόμενες προϋποθέσεις της νομιμότητας. Όταν δηλαδή υπάρξει πλήρης και νόμιμη περιβαλλοντική αδειοδότηση που θα διασφαλίσει την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, θωρακίζοντας τη νομιμότητα αυτού του, υψίστης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας, όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά για όλη την Αττική και συνολικά για τον τόπο, έργου.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δύναμη Ζωής θεωρεί ότι το ΣτΕ θα λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας, προστατεύοντας τους πληττόμενους δήμους, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, και δικαιώνοντας τους πολίτες στο αίτημά τους σχετικά με την έκδοση προσωρινής διαταγής για αναστολή των βυθοκορήσεων.

Η σπουδαία υπόθεση του συγκεκριμένου έργου οφείλει να προστατευθεί με την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας μέσα από την πλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης. Στο θέμα αυτό δεν χωρούν υποκρισίες και α λα καρτ νομιμότητα, όπως φάνηκε από τη σχετική,, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κόβει και να ράβει στα μικροπαραταξιακά του μέτρα το δημόσιο συμφέρον, όπως έκανε, δυστυχώς, η Διοίκηση της Περιφέρειας με την υποκριτική της στάση σε ένα υπερτοπικής σπουδαιότητας, υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου, ζήτημα. Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση της Διοίκησης που αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, οι πολίτες αναζητούν την προστασία του ΣτΕ, ζητώντας την εφαρμογή της νομιμότητας. Ζητώντας να σταματήσουν οι βυθοκορήσεις όπως επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Share This