Μια από τις οκτώ παρεμβάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος που είχε ξεκινήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, επί της θητείας της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας, προχωρά η σημερινή Διοίκηση, όπως ενημέρωσε τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση στις 24 Μαρτίου 2020.

Πρόκειται για την προμήθεια κρίσιμου εξοπλισμού για μονάδες εντατικής θεραπείας, ύψους 740.000 ευρώ (50 κρεβάτια ΜΕΘ για την 2η ΥΠΕ, 18 κρεβάτια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, 18 αναπνευστήρες για το Αττικό και τον Ευαγγελισμό), στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας, που είχε αποφασίσει η Ρένα Δούρου.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση οφείλει η Διοίκηση της Περιφέρειας να προχωρήσει τώρα και στην προμήθεια εξοπλισμού των 38 μόνιτορ (συστημάτων παρακολούθησης φυσιολογικών παραμέτρων), προϋπολογισμού 565.000 ευρώ, που είναι μέρος της ίδιας παρέμβασης.

“Όταν πρόκειται για το κρισιμότερο αγαθό, την υγεία των συμπολιτών μας, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια της ήσσονος προσπάθειας ή της ολιγωρίας. Όλοι μας, από τη θέση ευθύνης του, δίνουμε τώρα τη μάχη για να στηρίξουμε το μόνο όπλο κατά της πανδημίας, το δημόσιο σύστημα υγείας. Να στηρίξουμε τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και τους ανθρώπους τους, που σήμερα δοκιμάζονται. Γινόμαστε κρίκος της αλυσίδας κοινωνικής αλληλεγγύης. Για τους γονείς και τα παιδιά μας”, τόνισε η Ρένα Δούρου.

Παράλληλα, η Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα, στην υλοποίηση των υπόλοιπων 7 παρεμβάσεων που εκκρεμούν για τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου της Δύναμης Ζωής, της 18/3, εδώ).

Ήτοι:

  1. Tην ολοκλήρωση της τοποθέτησης Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, προϋπολογισμού 19,9 εκατομμυρίων ευρώ.
  3. Την ολοκλήρωση της προμήθειας μέσω ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής, προϋπολογισμού 13,4 εκατ.
  4. Την ανακατασκευή των Εξωτερικών Ιατρείων του Ευαγγελισμού, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ,
  5. την επισκευή των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. Ευρώ,
  6. την άμεση προώθηση των εργασιών στα Νοσοκομεία “Μεταξά” Πειραιά και Νίκαιας, προϋπολογισμού 2,5 και 2,0 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
  7. Τη λειτουργία της νέας καρδιολογικής πτέρυγας στο Τζάνειο Νοσοκομείο,

 

Share This