Προτείνει να επενδύσει η Περιφέρεια τα χρήματα των εορταστικών στολιδιών στη δημόσια υγεία

Να επενδύσει η Περιφέρεια τον φετινό, ιδιαίτερο εορτασμό των Χριστουγέννων στη ζωή και τη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από τον φονικό ιό, προτείνει, με επιστολή της, προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, η Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, η ίδια, αφού εξέφρασε τις ευχές όλης της παράταξης για γρήγορη ανάρρωση, πρότεινε στον Περιφερειάρχη να διαθέσει για τη στήριξη της δημόσιας υγείας τουλάχιστον τις 700.000 ευρώ των φετινών εορταστικών στολισμών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για δαπάνες που δεν αφορούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι η Δύναμη Ζωής έχει έγκαιρα, από τον Μάιο, καταθέσει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού που απέρριψε η Διοίκηση της Περιφέρειας.

«Φέτος τα Χριστούγεννα εορτάζονται στη σκιά της πανδημίας. Για να προσφέρουμε μια αχτίδα φωτός, μια αχτίδα ελπίδας, ας κάνουμε τον φετινό γιορτασμό, γιορτή ζωής. Όχι με γιρλάντες και φιοριτούρες αλλά ενισχύοντας περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας και – γιατί όχι; – ξαναβάζοντας μπροστά με έκτακτες διαδικασίες εκείνα, έστω τα λίγα λεωφορεία, με τα οποία θα ενισχύαμε ως Περιφέρεια Αττικής και όχι ως Παράταξη, τον γερασμένο στόλο του ΟΑΣΑ, ανακουφίζοντας έτσι τους επιβάτες και στηρίζοντας τους πολίτες της Αττικής», γράφει η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.

«Πλέον, σήμερα, εκείνο που προέχει, όπως άλλωστε ως γιατρός γνωρίζετε κι εσείς καλά, είναι η μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Σε αυτή τη συνθήκη οφείλει να προσαρμοστεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως η βαθμίδα της διακυβέρνησης που βρίσκεται εγγύτερα στους αγώνες και τις αγωνίες των πολιτών, των πασχόντων σήμερα από την πανδημία, όλων όσοι είμαστε εν δυνάμει κρούσματα και ασθενείς».

Στην επιστολή της η Ρένα Δούρου θυμίζει ότι με πρωτοβουλία και σχεδιασμό της Διοίκησης Δύναμης Ζωής, «πρόσφατα ενισχύθηκαν σε κάποιο βαθμό οι ΜΕΘ της Αττικής, με την προμήθεια και τη διάθεση σε νοσοκομεία της Αττικής κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων (68 κλίνες και 18 αναπνευστήρες συνολικού προϋπολογισμού 740.000€). Το ποσό δεν ήταν μεγάλο αλλά αποτέλεσε τη βάση για μια καλή συνέχεια.

Την αρχή την κάναμε με την τραγική διορατικότητα που είχε η Παράταξή μας να ενισχύσει με νοσοκομειακό εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με 41,6 εκατ. ευρώ, πρόταση για την οποία τόσο η Διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» όσο και εγώ προσωπικά υποστήκαμε δριμεία κριτική – σήμερα πλέον οι χθεσινοί επικριτές σπεύδουν να εγκαινιάσουν στα δημόσια νοσοκομεία τον σύγχρονο εξοπλισμό χάρη στη δουλειά της Διοίκησής μας και αυτό αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας».

Share This