Να ακυρώσει άμεσα τη συμμετοχή του ζητά η Δύναμη Ζωής

Μετά από την ακύρωση, τον Ιούνιο, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, του ακροδεξιάς έμπνευσης, συνεδρίου υπό τον εύγλωττο τίτλο “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”, όπου μετείχε ο Περιφερειάρχης και στήριζε η Διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής, τώρα ο Γ. Πατούλης επιστρέφει ως ομιλητής σε παρόμοια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν αύριο η “Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης” και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας”!

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου κατήγγειλε την απόφαση αυτή του Γ. Πατούλη:

Ο κ. Περιφερειάρχης είναι υπότροπος. Μετά από το φιάσκο της σεξιστικής εκδήλωσης του περασμένου Ιουνίου, παίρνει ξανά μέρος, σε μισογυνική εκδήλωση. Εκδήλωση που παραπέμπει ευθέως σε πατριαρχικές αλλά και αντιεπιστημονικές λογικές που αντιμετωπίζουν και ορίζουν τις γυναίκες ως αναπαραγωγικές μηχανές. Πρόκειται για απαράδεκτη, θλιβερή, οπισθοδρομική απόφαση. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτό οφείλει να μην το ξεχνά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, που έχει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφασή του εκθέτει την Περιφέρεια Αττικής, ακυρώνοντας τη δουλειά που είχε γίνει από τη διοίκηση της Δύναμης Ζωής για την προώθηση των έμφυλων δικαιωμάτων, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις κακοποιημένες γυναίκες, Ο κ. Περιφερειάρχης οφείλει στους πολίτες της Αττικής να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο του σκοταδισμού. Το λάθος συνέδριο με το λάθος αντικείμενο και την αναχρονιστική οπτική που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην αφίσα του : δύο άνδρες “εξηγούν” στις γυναίκες τι έκαναν λάθος και δεν απέκτησαν παιδί και τις ενοχοποιούν για την υπογονιμότητα, την υπογεννητικότητα, το δημογραφικό!

Πριν από πέντε μήνες προτείναμε στη Διοίκηση της Περιφέρειας τη διοργάνωση συνεδρίου με αντικείμενο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης και στρατηγικές στήριξης ενός νέου προνοιακού μοντέλου, στη βάση επιδοματικών πολιτικών για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, στήριξης των νέων ζευγαριών, στήριξης της πολιτικής της αναδοχής, της τεκνοθεσίας για όλους και όλες, των δικαιωμάτων των παιδιών, επαναπατρισμού των νέων, υποδοχής και ένταξης ξένων και μεταναστών κ.α., για τη σοβαρή αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. Σήμερα ο Περιφερειάρχης έδωσε την απάντησή του: επιμένει οπισθοδρομικά και σκοταδιστικά. Τι έχει να πει η ομογάλακτη κυβέρνηση; Η σιωπή της είναι εύγλωττη, ακριβώς στο πλαίσιο όλων των επικίνδυνων, αντικοινωνικών πολιτικών της”.

Share This