Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στη συλλογική προσπάθεια κατά της πανδημίας στη χώρα μας. Σε μια φάση που απαιτείται πλήρης συντονισμός και αποφασιστικότητα όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, και για την προστασία των συμπολιτών μας αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, η Δύναμη Ζωής προτείνει την επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας. Ενός μέτρου που προτείνεται και από τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.8000/16.3.2020 του ΥΠΕΣ με θέμα: “Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού”.

Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί την κρίσιμη αποστολή της στη δύσκολη συγκυρία, προστατεύοντας τους εργαζομένους τους και τη Δημόσια Υγεία. Αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα εργαλεία που μας προσφέρουν οι τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να συνεχίσει την κάλυψη των αναγκών των πολιτών με όρους αποτελεσματικότητας και υγειονομικής ασφάλειας.

Η διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε εισαγάγει τη διακίνηση και διαχείριση εγγράφων με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την αξιοποίηση της πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών, της “Ίριδας”. Ανέπτυξε επίσης το Σύστημα Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης των Πολιτών έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες ηλεκτρονικά από το σπίτι τους για ένα μεγάλο αριθμό διοικητικών πράξεων.

Η τηλεργασία και τα νέα ψηφιακά μέσα μπορεί να αποτελέσουν ισχυρό όπλο στην εθνική μας προσπάθεια κατά της πανδημίας. Πρόκειται για μέσα με μεγάλη δυναμική, που μπορούν να κάνουν σήμερα τη διαφορά για τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τη δημόσια υγεία. Γιατί τούτη η μάχη δεν αφορά μια μερίδα εργαζομένων ή κάποιους συμπολίτες μας. Μας αφορά όλους, εδώ και τώρα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε τον πόλεμο της ζωής, του αύριο του τόπου μας”, δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Share This