Χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΦ κυκλοφορεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προϊόν για την προστασία από τον κορωναϊό

Η Περιφέρεια Αττικής κυκλοφορεί ως “αντισηπτικό – απολυμαντικό” προϊόν που είναι… καλλυντικό.

Συγκεκριμένα σοβαρά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος που η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής χειρίστηκε την προμήθεια «αντισηπτικού – απολυμαντικού» προϊόντος που διανέμει για την προστασία από τον κορωναιό.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση».

Μάλιστα η αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί.

Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προίόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου!

Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας εν μέσω πανδημίας να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και να αναλάβει τις ευθύνες της – είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού.

“Η Δύναμη Ζωής, σε αντίθεση με ο,τι έκανε στη θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για ‘ετικέτες’ αυτοπροβολής!”, σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου.

Share This