Κορωνοπροϋπολογισμό” κατέθεσε η Δύναμη Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής

Πλαίσιο συνδυασμένων δράσεων, για την αντιμετώπιση από την Περιφέρεια Αττικής των νέων αναγκών και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας, κατέθεσε η Δύναμη Ζωής στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για μία σειρά μέτρων προϋπολογισμού 31 εκατ. ευρώ περίπου, εξ ιδίων πόρων – ποσό ανάλογο με τα Ταμειακά Διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής, που στο τέλος του 2019 ξεπερνούσαν τα 283 εκατ. ευρώ -δηλαδή αντιστοιχεί περίπου στο 11% αυτών.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η δυνατότητα η Περιφέρεια Αττικής “να πάρει μεγάλες και τολμηρές πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους πολίτες της Αττικής. Πρωτοβουλίες που να αντιστοιχούν στο μέγεθος και τις δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής. Η απολύτως αναγκαία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οφείλει να κυριαρχηθεί από τέτοιες πρωτοβουλίες. Έχουμε, με απλά λόγια, ανάγκη έναν “Κορωνοπροϋπολογισμό””, τονίζεται σχετικά από τη Δύναμη Ζωής.

Η Δύναμη Ζωής με έργα δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης τούτες τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας της κοινωνίας. Χωρίς συνθηματολογίες και τυμπανοκρουσίες, με συνείδηση των πραγματικών αναγκών, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, καταθέτουμε πλήρη, εμπεριστατωμένο, με διασφάλιση χρηματοδότησης, προϋπολογισμό, έτσι ώστε η Περιφέρεια να ανταποκριθεί στις οξυμένες ανάγκες των πολιτών. Έτσι κάνουμε την αλληλεγγύη, πράξη και προτείνοντας έργα ουσίας για τους πολίτες κτίζουμε μαζί ανάχωμα απέναντι στην πανδημία αλλά και την επερχόμενη ύφεση και τις συνέπειές της”, δήλωσε σχετικά η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κύρια στόχευση αυτού του “Κορωνοπροϋπολογισμού” είναι διπλή. Αφενός η προσφορά κρίσιμων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και η ενίσχυση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (συνέχιση του προγράμματος Ρεύμα για Όλους, κουπόνια Λαϊκών Αγορών, επιδότηση ενοικίου για τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών). Αφετέρου η στήριξη των σημαντικών κλάδων της οικονομίας μας, που πλήττονται από την επιδημία, όπως ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός”, τονίζεται και προστίθεται ότι οι προτάσεις της Δύναμης Ζωής “επιχειρούν να μετασχηματίσουν την κάλυψη των βασικών κοινωνικών αναγκών σε μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ειδικότερα υποβλήθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις για:

  1. για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με προϋπολογισμό 14.700.000 ευρώ,

  2. την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού για τα ξενοδοχεία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με με ΟΑΕΔ και  ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) με 10.000.000 ευρώ,

  3. για την διαμόρφωση πολιτιστικών δράσεων αμέσως μετά την χαλάρωση των μέτρων προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ και

  4. για 500 άμεσες προσλήψεις έκτακτου αλλά εξειδικευμένου προσωπικού για την την ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την ΠΕριφέρεια Αττικής ως ένας απο τους φορέις που έχει σημαντικές αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση των συνεπειων της πανδημίας του κορωνοιού, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Share This