Ενημερωτικό Σημείωμα της Δύναμης Ζωής

Ο τόπος, η Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με νέα στοιχήματα: της υγείας, της εργασίας, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Η Δύναμη Ζωής με αίσθηση ευθύνης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, κατέθετε προτάσεις και πρότεινε λύσεις, έτσι ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Αττικής να εξέλθουν από την υγειονομική κρίση με όρους κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας, δικαιοσύνης και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, η Δύναμη Ζωής κατέθεσε ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, “κορωνο-προϋπολογισμό” με δύο στόχους. Πρώτον, την κοινωνική στήριξη των συμπολιτών μέσα από προγράμματα όπως το “Ρεύμα Για όλους” ή τα κουπόνια των Λαϊκών Αγορών. Δεύτερον, τη στήριξη δύο οικονομικών κλάδων που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης: τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Όλοι μαζί, πολίτες, άνθρωποι της δημόσιας υγείας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, δώσαμε τη μάχη κατά του κορωναϊού. Μια μάχη που συνεχίζεται ακόμη. Παράλληλα όμως βρισκόμαστε απέναντι στο στοίχημα της επόμενης ημέρας. Το στοίχημα να σταθούμε, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, προπύργια οικονομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Κανείς και καμία δεν πρέπει να είναι μόνος, μόνη στη νέα περίοδο, μπροστά στα πολύ δύσκολα που επιφυλάσσει η ύφεση αλλά και η κυβερνητική αβελτηρία να θωρακίσει την κοινωνία, να στηρίξει την εργασία. Απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές απορρύθμισης του περιβάλλοντος, απαξίωσης της εργασίας, με όρους αυταρχισμού και αδιαφάνειας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποστολή και χρέος, να προστατέψει τους πολίτες και το περιβάλλον, να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα. Όλες και όλοι, στη κρίσιμη συγκυρία, ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τα κεκτημένα των κοινών μας αγώνων, παλεύουμε για τα δημόσια αγαθά της υγείας, της εργασίας, των δημόσιων χώρων. Παλεύουμε κόντρα στην υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες αγωνιζόμαστε σήμερα, στη δύσκολη συγκυρία, για τις ζωές μας”, δήλωσε σχετικά η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου.

Ακολουθούν τα Δελτία Τύπου της Δύναμης Ζωής από τις 14 Απριλίου ως τις 8 Μαΐου 2020 από την ιστοσελίδα της Δύναμης Ζωής : https://dinamizois.gr/nea/ : κάνετε κλικ σε κάθε τίτλο για το συνολικό περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου.

 1. Ρ. Δούρου «Καμία έκπτωση σε βάρος των Λαϊκών Αγορών» , 8/5/20

 2. Μπάχαλο με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής , 7/5/20
 1. Ρ. Δούρου «Ο κ. Πατούλης περιφρονεί και τη Δημοκρατία και το περιβάλλον» , 5/5/20
 1. Ρ. Δούρου «Όχι στο οικολογικό πραξικόπημα του κ. Χατζηδάκη σε βάρος της Αττικής μας» , 4/5/20
 1. Ρ. Δούρου «Στο όνομα μιας αβίωτης ανάπτυξης, η κυβέρνηση μαυρίζει τις ζωές μας» , 30/4/20
 1. Για την επόμενη ημέρα… , άρθρο της Ρένας Δούρου στον ιστότοπο airetos.gr, 29/4/20
 1. Ρ. Δούρου : «Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για ‘ετικέτες’ αυτοπροβολής» , 28/4/20
 1. Δήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με τις ευθύνες της διοίκηση της Περιφέρειας για τη διάδοση του Κορωναιού στις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής , 24/4/20
 1. Στο ΚΕΘΕΑ-«ΝΟΣΤΟΣ» και το Τζάνειο Νοσοκομείο οι Ρένα Δούρου και Νίκος Μπελαβίλας , 24/4/20
 1. Ρ. Δούρου: « H διαφύλαξη της δημόσιας υγείας δεν είναι ιλουστρασιόν εικόνα , απαιτεί δράσεις» , 23/4/20
 1. Ρένα Δούρου: «Ας σταματήσει εδώ και τώρα η Διοίκηση τον εμπαιγμό πολιτών και υπαλλήλων» , 22/4/20
 1. Πασχαλινές ευχές από τη Δύναμη Ζωής , 16/4/20
 1. Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να ευθυγραμμιστεί άμεσα με τη νομιμότητα , 16/4/20
 1. Ρ. Δούρου : «Χωρίς τυμπανοκρουσίες προτείνουμε ανάχωμα στην πανδημία και την ύφεση και την πανδημία» , 15/4/20
 1. Ρ. Δούρου : «Κανείς με καμία πρόφαση δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των γονιών και των παιδιών μας» , 14/4/20
Share This