Η “αντικατάσταση” του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής από τον πολιτικά ομογάλακτο, μέχρι πρότινος υφυπουργό Άμυνας, προσθέτει νέα κεφάλαια στην επί 4 χρόνια συστηματική κακοδιοίκηση της Διοίκησης της Περιφέρειας. Πλέον οι συνέπειες της διάλυσης της απερχόμενης Διοίκησης και του διαφαινόμενου εμφυλίου στη δεξιά περιφερειακή παράταξη, είναι αισθητές στα θεσμικά αποφασιστικά όργανα της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη η Περιφέρεια να αποκτήσει τον Οκτώβριο προοδευτική Διοίκηση.

Τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Αυγούστου, της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ενδεικτικά της αποσύνθεσης που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και “δεξί χέρι” του απερχόμενου Περιφερειάρχη καθώς και έτερος περιφερειακός σύμβουλος της Διοίκησης, έφθασαν στο σημείο να καταψηφίσουν τη δαπάνη πολιτικής προστασίας για τη πρόσφατη πυρκαγιά στη Χασιά, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η δαπάνη από την Επιτροπή.

Εκτός όμως από την απόφαση αυτή, έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε τη ματαίωση της διαδικασίας για την απόκτηση ακινήτου για τη δημιουργία του Κέντρου Εφοδιασμού Πολιτικής Προστασίας, προϋπολογισμού 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, διαδικασία που η Δύναμη Ζωής έχει καταγγείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως φωτογραφική! Εξελίξεις, που αν μη τι άλλο, αναδεικνύουν την κατάσταση αποσύνθεσης της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας και υπογραμμίζουν την ανάγκη να απαλλαγεί στις εκλογές του Οκτωβρίου η Αττική από τη δεξιά.

Share This