Ενωμένοι, αποφασιστικά, αλλάζουμε τα δεδομένα για το περιβάλλον και για τις ζωές μας στην Αττική

«Για την παράταξη της Δύναμης Ζωής, η υπόθεση του Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Αλλαγής δεν είναι προεκλογικό επιχείρημα, είναι ζωτική προϋπόθεση για το παρόν και το μέλλον της Αττικής, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με θέμα «Δυνατότητες και Ευκαιρίες για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Αττικής» που διοργάνωσαν οι παρατάξεις «Δύναμη Ζωής» και «Ανάσα για την Οικολογία» και πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κτίριο «Οικονομίδη», στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως.

«Γι’ αυτό και την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και την απαιτούμενη πολιτική βούληση» σημείωσε η Ρένα Δούρου. «Γιατί μπορεί κάποιοι, ακόμη και πέραν του Ατλαντικού, να αμφισβητούν την ύπαρξή της όμως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ήρθε για να μείνει. Και η αντιμετώπισή της επιβάλλει, πέραν των άλλων, πρώτα και κύρια, να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε ιδέες και προτάσεις. Και αυτό ακριβώς κάνουμε με την “Ανάσα για την Οικολογία” του Αντώνη Γάκη, ενός επιστήμονα που γνωρίζει σε βάθος και τις “δυνατότητες και τις ευκαιρίες για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή”, όπως είναι άλλωστε και ο τίτλος της σημερινής μας συνάντησης. Ενωμένοι, αποφασιστικά, αλλάζουμε τα δεδομένα για το περιβάλλον και για τις ζωές μας στην Αττική», συνέχισε η ίδια.

Α. Γάκης: Δίνουμε Ανάσα με Δύναμη Ζωής για μια ακόμη πιο ανθρώπινη Αττική

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ανάσα για την Οικολογία», Δρ Περιβάλλοντος, Αντώνης Γάκης ανέπτυξε τη θεματική «Παιδεία – Περιβάλλον – Πολιτισμός», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο λόγος συμπόρευσης της “Ανάσας” με τη “Δύναμη Ζωής” είναι οι κοινές αξίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση μιας νέας λογικής στο πλαίσιο του τριπτύχου παιδεία, περιβάλλον, πολιτισμός, με προτεραιότητα τη νέα γενιά και τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης. Δίνουμε Ανάσα με Δύναμη Ζωής για μια ακόμη πιο ανθρώπινη Αττική», κατέληξε ο ίδιος.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο έργο για την προστασία του περιβάλλοντος που γίνεται τα τελευταία 4.5 χρόνια στην Αττική. Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικότερα στα ζητήματα περιβάλλοντος της Αττικής που η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει θέσει ως στρατηγικούς στόχους, όπως τη μείωση των ρύπων, του θορύβου, την προστασία των Ορεινών Όγκων και των περιοχών Natura, τη βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας των Υγροτόπων, την ολοκληρωμένη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων της, την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης, την αντιπλημμυρική θωράκισή της, τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου σχεδιασμού και υλοποίησης, τη διαχείριση αποβλήτων, τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, την προώθηση βιώσιμων μεταφορών.

Share This