Ρένα Δούρου: Από εδώ από το Αιγάλεω, στέλνουμε σε όλη την πατρίδα μήνυμα διπλής νίκης – νίκης και στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές κάλπες

«Στο δίλημμα “πρόοδος ή οπισθοδρόμηση”, απαντάμε χωρίς περιστροφές “πρόοδος” – πρόοδος στην Αττική, πρόοδος στην Ελλάδα» τόνισε η Περιφερειάρχης Ρένας Δούρου, χθες, στην κατάμεστη πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Η μάχη της Αττικής έχει συμβολική σημασία. Είναι η μάχη για τη Δημοκρατία, το Ήθος, την Αξιοπρέπεια», επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θ. Σχινά.

Βασικά σημεία από τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής:

  • Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, Σύντροφε Αλέξη σε καλωσορίζουμε στο Αιγάλεω. Εδώ, κάτω από το ποτάμι, σε έναν τόπο που για χρόνια πολλά οι ταξικές πολιτικές των επί δεκαετίες κρατούντων, των επί δεκαετίες ισχυρών, αντιμετώπιζαν ως βήτα επιλογής. Και τους ανθρώπους του, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  • Είναι οι ίδιοι που σήμερα έχουν το θράσος να θέλουν να μας κάνουν μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας. Ποιοι; Αυτοί που συστηματικά ξεχνούσαν τους πολλούς προς όφελος των λίγων, αυτοί που συστηματικά στήριζαν τους λίγους σε βάρος των πολλών. Αυτοί που θέλουν να ξαναπάρουν τα ηνία του τόπου στα χέρια τους.

“Η μάχη της Αττικής έχει συμβολική σημασία – είναι η μάχη για τη Δημοκρατία, το Ήθος, την Αξιοπρέπεια”

  • Από εδώ από το Αιγάλεω, στέλνουμε σε όλη την πατρίδα μήνυμα διπλής νίκης. Νίκης και στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Νίκης που θα ξεκινήσει από την Αττική. Γιατί η μάχη της Αττικής έχει συμβολική σημασία. Είναι η μάχη για τη Δημοκρατία, το Ήθος, την Αξιοπρέπεια, απέναντι σε αντιπάλους που το μόνο τους επιχείρημα, όταν δεν τυμβωρυχούν ξεδιάντροπα, είναι η ανυπομονησία να πιάσουν τα ηνία της Αττικής, για να καταστρέψουν ό,τι με κόπο κτίσαμε τα τελευταία 4.5 χρόνια.
  • Να διαλύσουν το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, να ακυρώσουν τη στήριξη στη δημόσια υγεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη δημόσια παιδεία, τη συνεργατική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, τον μαζικό, ερασιτεχνικό αθλητισμό, την ολιστική τουριστική προβολή όλης της Αττικής.

“Θα μείνουν ξανά νικητές στις δημοσκοπήσεις και χαμένοι στην πραγματικότητα”

  • Γιατί ο στόχος τους δεν είναι η ανάταξη του τόπου, αλλά η επιστροφή σε εκείνο το χθες που κατέστρεψε τον τόπο. Στόχος τους είναι να αφαιμάξουν την Αττική, που την βλέπουν ως κερδοφόρο ρίαλ εστέιτ ή ως χρυσή ευκαιρία. Σήμερα από εδώ, από το Αιγάλεω της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης και της Ανατροπής, τους στέλνουμε μήνυμα. Λάθος ρότα έχουν διαλέξει.
  • Θα μείνουν ξανά νικητές στις δημοσκοπήσεις και χαμένοι στην πραγματικότητα. Όπως άλλωστε συνέβη για τελευταία φορά τον Σεπτέμβρη του 2015. Όταν από εδώ, από το ίδιο μέρος, από τούτη την πλατεία, είχαμε υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε ξεκινήσει τότε την εκστρατεία νίκης. Και τότε είχαμε απέναντί μας τις… δημοσκοπήσεις, τα ψέματα και τους ευσεβείς πόθους μιας Δεξιάς που δεν μπορεί ποτέ να αποδεχθεί την Αριστερά στην εξουσία. Είτε στην κυβέρνηση είτε στην Αττική.

“Λέμε αποφασιστικά ‘όχι’ σε αυτή την επικίνδυνη, οπισθοδρομική, αναχρονιστική Δεξιά”

  • Μια νεοφιλελεύθερη Δεξιά αλλεργική στη βιώσιμη ανάπτυξη, στα εργασιακά δικαιώματα, στη στήριξη των αδυνάμων, στην προστασία του περιβάλλοντος. Μια νεοφιλελεύθερη Δεξιά αλλεργική σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με κοινωνικό πρόσημο. Μια νεοφιλελεύθερη Δεξιά που αλληθωρίζει προς την Ακροδεξιά, που υποστηρίζει Βέμπερ στην Ευρώπη – ό,τι πιο αναχρονιστικό και επικίνδυνο δηλαδή για τους λαούς της.
  • Σε αυτή την επικίνδυνη, οπισθοδρομική, αναχρονιστική Δεξιά, λέμε αποφασιστικά ‘όχι’. Και της κλείνουμε τον δρόμο. Στο Αιγάλεω. Στην Αττική. Στην πατρίδα. Γιατί ο λαός μας αξίζει καλύτερα, αξίζει να δει τις θυσίες του να πιάνουν τόπο. Και στις 26 του Μάη θα δώσει ξανά μάθημα σε εκείνους που πιστεύουν ότι η χώρα είναι τσιφλίκι τους. Με την Αττική στην πρώτη γραμμή, για τη νίκη του λαού μας ξανά.

Share This