Επίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου πραγματοποίησε η Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Β. Θώδα και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδικών Σταθμών, Ρ. Χαλκιαδάκη, βρέθηκε η πορεία των έργων που είχε χρηματοδοτήσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής. Διαπιστώθηκε ότι κάποια από αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί, με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην οδό Γαλήνης, προϋπολογισμού 1.463.200 ευρώ, που θα μπορούσε να έχει εγκαινιαστεί, ωστόσο προβλήματα με την εργολαβική σύμβαση δεν το επέτρεψαν. Δυστυχώς η σημερινή, δεξιά διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον και έπαψε τη στήριξη στους δημότες Ζωγράφου αφού δεν εντάχθηκε προς χρηματοδότηση κάποιο νέο και σημαντικό έργο την τρέχουσα θητεία.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο μετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, Σπ. Αγγέλης, Χρ. Καραμάνος, ο Στ. Χρονόπουλος, από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ιλισίων, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Φ. Καρυστινάκη, ο Κ. Παπαχρυσοβέργης, από το Συντονιστικό της Δύναμης Ζωής. Ακολούθησε επίσκεψη στην ανάπλαση της Πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου και τις επεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας σε παρακείμενες οδούς (Αναστασάκη, Ευθ. Κλάδου, Μπισκίνη), έργο προϋπολογισμού 578.918,80 ευρώ.

Μεταξύ των έργων που χρηματοδότησε, από το ΠΕΠ Αττικής και από ίδιους πόρους, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής συγκαταλέγονται η ανακατασκευή οδών, προϋπολογισμού 2.380.000 ευρώ, η ανάπλαση της Πλατείας του Νεκροταφείου, προϋπολογισμού 297.600 ευρώ, η Δομή Παροχής βασικών αγαθών, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, προϋπολογισμού 243.360 ευρώ, η συντήρηση και επισκευή 1 Γυμνασίου και 4 Δημοτικών, προϋπολογισμού 199.940 ευρώ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, προϋπολογισμού 192.400 ευρώ, το Κέντρο Κοινότητας, προϋπολογισμού 172.800 ευρώ. Σημαντικές είναι και οι χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις βελτίωσης και ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών μονάδων του Δήμου και η εκτέλεση έργων για το 8ο και 14ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου (εκτέλεση από Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) που στηρίχθηκαν σε προσκλήσεις της Διοίκησης Δύναμης Ζωής μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Σε περιόδους όπως η σημερινή, που τα νοικοκυριά σαρώνονται από την κρίση ακρίβειας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος, εγγύηση σταθερότητας, προϋπόθεση για διασφάλισης στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Τόσο ως Διοίκηση όσο και ως Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Δύναμη Ζωής παλεύει στο πλευρό των πολιτών, διεκδικώντας τα αυτονόητα: λειτουργικούς δημόσιους χώρους και κοινωνικές υποδομές, διασφάλιση αξιοπρεπούς καθημερινότητας”, σχολίασε η Ρ. Δούρου.

 

Share This