Ρένα Δούρου: «Αθόρυβα και δυνατά να δώσουμε τις απαντήσεις εκεί που πρέπει, και να πάμε μαζί για την επόμενη θητεία στην Αττική»

Τον οικονομικό απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για τα τελευταία 5 χρόνια παρουσίασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, σε εκδήλωση στον Πολυχώρο Τεχνοστάσιο.

Κατά την κεντρική της παρέμβαση η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στον ρόλο της οικονομίας για την περιφερειακή ανάπτυξη. «Πράγματι η οικονομία, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε μιλάμε για μια μικρή οργάνωση είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για έναν Δήμο ή μία Περιφέρεια, η οικονομία λοιπόν, πολλές φορές, είναι το Α και το Ω» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε ένα οικοδόμημα. Και η βάση πάνω στην οποία χτίσαμε τη δουλειά που κάναμε, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη δουλειά του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, του Χρήστου Καραμάνου». «Ήταν όπως συμβαίνει με τους υπεύθυνους των Οικονομικών, ο ‘κακός’, ήταν και είναι όμως αποτελεσματικός για την Αττική, για το έργο μας» υπογράμμισε η ίδια επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αλωθεί η Αττική από τις δυνάμεις του χθες». «Στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, θα δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση: πρόοδος, για την Αττική, τα παιδιά μας, τον τόπο».

«Δεχθήκαμε τόνους λάσπης, παραπληροφόρησης, λοιδορίας, χυδαιότητας»

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «στην Περιφέρεια Αττικής δεν μας χαρίστηκε ούτε μια μέρα, ούτε μια εβδομάδα, ούτε ένας μήνας». «Αντιθέτως, δεχθήκαμε τόνους λάσπης, παραπληροφόρησης, λοιδορίας, χυδαιότητας. Η πιο πρόσφατη χυδαιότητα και παραπληροφόρησης μαζί είχε να κάνει με ένα sms που υποτίθεται ότι έστελνα εγώ σε κινητά πολιτών της Ανατολικής Αττικής… Κακοήθεια, τυμβωρυχία, χυδαιότητα. Είναι φανερό ότι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα δούμε πολλά, θα ακούσουμε πολλά, και πρέπει να έχουμε γερά νεύρα, εμπιστοσύνη στον αγώνα μας», συνέχισε η ίδια. «Αθόρυβα και δυνατά να δώσουμε τις απαντήσεις εκεί που πρέπει, και να πάμε μαζί για την επόμενη θητεία στην Αττική. Τηρώντας το συμβόλαιο αξιοπρέπειας που υπογράψαμε το 2014, και χαράσσοντας νέα πορεία το 2019, για την επόμενη δεκαετία».

«Έχουμε αποστολή και καθήκον να μην αφήσουμε να γίνει η Αττική χώρος μπίζνες και ρίαλ εστέιτ»

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στο έργο της «Δύναμης Ζωής» τα τελευταία χρόνια, «αθόρυβα και δυνατά, αλλάζοντας το πρόσωπο της Αττικής, έργο για τους πολίτες της, για τον τόπο». «Έργο υποδομής, έργο κοινωνικό, έργο πολιτισμού, έργο αθλητισμού, έργο τουριστικής προβολής, έργο στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Έργο και έργα, που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, γίνονται για πρώτη φορά».

«Έργο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις δυνάμεις του χθες, στις δυνάμεις που κατέστρεψαν τον τόπο και τον οδήγησαν στην κρίση χρέους και δημοκρατίας, στις δυνάμεις που αφού μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν την πρόσβαση στις παραλίες, αγνόησαν και αγνοούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχουν το θράσος να θέλουν να ξαναπάρουν στα χέρια τους τις ζωές μας, για να τις διαλύσουν ξανά» τόνισε η Ρένα Δούρου. «Απέναντί τους, απέναντι στην ευθύνη που έχουμε για τον τόπο, για την Αττική, απέναντι στο χρέος που μας επιβάλλουν οι δημοκρατικές μας παραδόσεις, σήμερα, που το αυγό που φιδιού έχει πλέον επωαστεί, και που οι νοσταλγοί της Χούντας και των ναζί, σηκώνουν ξανά κεφάλι, όλοι εμείς έχουμε αποστολή και καθήκον, να υψώσουμε τείχος προστασίας: τείχος προστασίας όχι απλά του έργου επί 4.5 χρόνια μιας παράταξης, ή μιας Περιφερειάρχη, αλλά τείχος προστασίας της Δημοκρατίας». «Της κοινωνικής αλληλεγγύης, του δικαιώματος των πολλών σε μια αξιοπρεπή ζωή. Έχουμε αποστολή και καθήκον να μην αφήσουμε να γίνει η Αττική χώρος μπίζνες και ρίαλ εστέιτ, χώρος κερδοφορίας των λίγων σε βάρος των πολλών, χώρος χρυσοποίκιλτης ψευτοανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

Share This