Ρ. Δούρου: Ευκαιρία και μέσο για την αναβάθμιση της Ελευσίνας

Ενημερωτική συνάντηση είχε σήμερα κλιμάκιο της “Δύναμης Ζωής”, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, με την Πρόεδρο του ΔΣ της “Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”, Δέσποινα Γερουλάνου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, μέλος του ΔΣ, Μαρία Παναγίδου. Η Ρένα Δούρου συνοδευόταν από τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου και τον τέως Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Ταξιάρχη Φαρμάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία, τον προγραμματισμό, τις προτεραιότητες και τις υποδομές της “Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”, για τα οποία ενημέρωσαν το κλιμάκιο της Δύναμης Ζωής οι Δ. Γερουλάνου και Μ. Παναγίδου.

Στη σημασία του θεσμού για την αναβάθμιση της πόλης και στη σύνδεση της τέχνης με την κοινωνία, αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου. “Η Διοίκησή μας στην Περιφέρεια Αττικής στήριξε την υποψηφιότητα και την επιλογή της Ελευσίνας, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, ως μέσο και ευκαιρία για να προωθηθούν οι ανάλογες υποδομές και να αναβαθμιστεί η πόλη”, τόνισε, μεταξύ άλλων η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής”. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Βασιλείου επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει “σύνδεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με τη διεκδίκηση αιτημάτων για την πόλη” ενώ ο Τ. Φαρμάκης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η σε βάθος ενημέρωση των πολιτών της Ελευσίνας για το κρίσιμο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Share This