Την ώρα που η Αττική φλέγεται, συνεχίζεται το πάρτι εκατομμυρίων των απευθείας αναθέσεων του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Πατούλη! Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» κατήγγειλε με Δελτίο Τύπου (Τέλη Ιουλίου με απευθείας αναθέσεις θα κλείσει την τελευταία «προεκλογική» αντιπυρική περίοδο ο Γ. Πατούλης! ) τις απευθείας αναθέσεις που η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει μέχρι σήμερα από το 2019 και με τις οποίες θα κλείσει την θητεία του ο κ. Πατούλης εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος. Με την εξαίρεση του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού που έκανε για να «συμμορφωθεί»με την έκθεση κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), θέτοντας όμως ημερομηνία για την υποβολή προσφορών στις 15.07.2023!

Αντί για αυτό ακόμη και σήμερα, 22.08.2023, κι ενώ η Αττική πολιορκείται από τις πυρκαγιές, έφερε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, 20 θέματα συνολικού ύψους 1.376.000 ευρώ που (τι άλλο!) αφορούν σε απευθείας αναθέσεις σε περιορισμένο αριθμό αναδόχων για διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μάλιστα προληπτικά και όχι για κάποια σε εξέλιξη πυρκαγιά.

Οι 5 από τις 20 αναθέσεις που συζητήθηκαν σήμερα, 22.08.2023, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και μάλιστα ως θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφορούν σε 6 αναδόχους συνολικού προϋπολογιζόμενου ποσού 585.000 ευρώ με έναρξη τις 20.8.2023! Οι υπόλοιπες 15 απευθείας αναθέσεις αφορούν σε υδροφόρα οχήματα που υποτίθεται ότι ήδη έχει μισθώσει η Περιφέρεια από τις 06.08.2023, από τους ίδιους αναδόχους (βάλτε και κάνα δυο αναδόχους ακόμη για την ακρίβεια) συνολικού προϋπολογισμού 791.000 ευρώ!

Τι και αν η «Δύναμη Ζωής» έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) που έκρινε παράνομες τις απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης Πατούλη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μια έκθεση που προφανώς έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο «κομμένος» από το Μέγαρο Μαξίμου Περιφερειάρχης.

Μπορεί να τον απέρριψαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, όμως φαίνεται ότι του παρέχεται στήριξη να συνεχίσει με τις απευθείας αναθέσεις μέχρι τις 31.12.2023, ημερομηνία που εκ του νόμου, θα παραδώσει ο κ. Πατούλης την Περιφέρεια στον επόμενο εκλεγμένο Περιφερειάρχη. Χρόνος υπάρχει ακόμη λοιπόν και το «πάρτι των απευθείας αναθέσεων» στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει τα στραβά μάτια, όπως άλλωστε γινόταν όλα τα χρόνια της θητείας του κ. Πατούλη.

Φαίνεται ότι τους ενοχλούν δήθεν μόνο τα «ζεϊμπέκικα» αφού οι απευθείας αναθέσεις είναι κάτι πολύ οικείο στους κυβερνητικούς κύκλους …

Να σημειωθεί ότι αρμόδιος εισηγητής των απ’ ευθείας αναθέσεων  για όλες αυτές τις τεράστιες δαπάνες που προφανώς δεν λαμβάνουν υπόψη την αρχή της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, είναι το «δεξί χέρι» του κ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, κ. Β. Κόκκαλης, που θα είναι – μαντέψτε – υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος, αυτή τη φορά με τον κ. Ν. Χαρδαλιά!

Τίθεται έτσι το ερώτημα αν ο νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης με το χρίσμα της ΝΔ γνωρίζει και συγκαλύπτει τις πράξεις και ημέρες της Διοίκησης Πατούλη. Προφανώς θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι τις αποδέχεται έχοντας ως υποψήφιους τους κύριους διεκπεραιωτές της πολιτικής του κ. Πατούλη.

Μάλιστα βρήκε και τα κατάλληλα άτομα να βάζουν και εύκολα την υπογραφή τους! Σιγά που δεν θα τα έβρισκε.

Αν μη τι άλλο έχει στηθεί ένα ωραίο παρεάκι… σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου… Ω τι ωραίο πλιάτσικο!

Share This