Η Περιφέρεια και το 2018 δεν έσβηνε πυρκαγιές όταν τυμβωρυχούσαν ο κ. Πατούλης και η μετέπειτα, πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η Ρ. Δούρου έπρεπε να σβήνει φωτιές. Τώρα, που δεν είναι Περιφερειάρχης Αττικής η Δούρου, οι ίδιοι ανακάλυψαν και την κλιματική κρίση και το ρόλο που παίζει η Περιφέρεια, που είναι υποστηρικτικός της δράσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο ίδιος ρόλος ήταν και το 2018”. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων ο τέως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Σχινάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη. Ο ίδιος τόνισε ότι “η επιτελικότητα του κ. Πατούλη και του κρατικού μηχανισμού, φάνηκε και στις πρόσφατες χιονοπτώσεις”.

 

Από το 2003 έχουμε το ίδιο θεσμικό πλαίσιο”, υπογράμμισε ο Θ. Σχινάς, εξηγώντας ότι “το 2019 η κυβέρνηση εξήγγειλε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το 2020 ψηφίστηκε. Όμως η εφαρμογή του ανεστάλη λόγω κόβιντ. Αυτός ήταν ο εύκολος τρόπος για να αναστείλουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο συντονισμού και δράσης”.

Το σπουδαιότερο είναι ότι ως χώρα δεν έχουμε προστατευθεί. Αγοράζουμε Ραφάλ και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη. Πέρσι κάηκε η μισή Ελλάδα, επιχειρούσαν όλοι με καθυστέρηση. Είμαστε στο 2022, είμαστε στον δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε από τον Μάιο, και μιλάμε για συντονισμό. Αυτοθαυμάζονται, είδαμε την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, πόσοι έδρασαν… Πότε όμως έδρασαν; Η φωτιά ξεκίνησε στις 12.20, στις 16.20 δόθηκε εισήγηση από την Πυροσβεστική για απομάκρυνση των πολιτών, ενεργοποιήθηκε το 112. Θα ζούμε δηλαδή για άλλη μια χρονιά με το 112 και εκκενώσεις. Ενώ έχουμε υπουργείο και υπουργό, ο συντονισμός της δράσης παραμένει στα επίπεδα του παρελθόντος, του 2003!”

Share This