Έγιναν δεκτά από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά από πρόταση της “Δύναμη Ζωής”, συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα που πρότεινε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για τη μεγιστοποίηση της προστασίας των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των οικογενειών τους, λόγω της πρωτοφανούς πολύμηνης έλλειψης προετοιμασίας της Κυβέρνησης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.


Δυστυχώς όμως και η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής μη λαμβάνοντας καμία πρωτοβουλία, παρέμεινε αμέτοχη στα ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με την νέα σχολική περίοδο, για τη μεγιστοποίηση της προστασίας από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού.
Η “Δύναμη Ζωής” θεωρώντας ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλλει στο μέτρο των δυνάμεων της, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, πρότεινε και έγιναν αποδεκτά από το Περιφερειακό Συμβούλιο:

  • Να υπάρξει άμεση ενίσχυση των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αραίωσης των μαθητών και τήρησης των αποστάσεων που ορίζει ο ΕΟΔΥ μέσα στα μισθωμένα σχολικά λεωφορεία.
  • Να προχωρήσει ταχύτατα η προμήθεια 1.500 απολυμαντικών μηχανημάτων, τα οποία προβλέπεται να διατεθούν στους Δήμους της Αττικής, με ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία.
  • Να προχωρήσει η προμήθεια 1.000.000 μασκών, οι οποίες να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής, ειδικά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Η “Δύναμη Ζωής” βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας, προωθώντας μέτρα κοινωνικής συνοχής.

Share This