Η Δύναμη Ζωής για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κλείνουν φέτος 48 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, που αποτέλεσε την κορύφωση του επτάχρονου αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα του λαού και της νεολαίας μας, απέναντι στην στρατιωτική χούντα που συσσώρευσε τόσα δεινά, από την καταστολή της ελευθερίας μέχρι την τραγωδία της Κύπρου.

Τα ιδανικά του Νοέμβρη εξακολουθούν και σήμερα να είναι επίκαιρα όσο ποτέ, παραμένουν πηγή έμπνευσης, διαπαιδαγώγησης και αγώνα.

Ιδιαίτερα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό-ναζισμό είναι συνεχής, καθημερινός, ώστε να μην μπορεί να δηλητηριάζει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων.

Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο του Νοέμβρη, σταθερά για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», για δημόσια υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, ελεύθερο χρόνο, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας

Τόποι της πατρίδας μας όπως η Αλικαρνασσός, το Παρθένι, ο Ωρωπός, ο Κορυδαλλός, η Μπουμπουλίνας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τα Γιούρα κ.α., γίνανε για χιλιάδες πολίτες τόποι εξορίας, φυλακής, απομόνωσης, βασανιστηρίων, ματώματος, αναπηριών και εκτελέσεων γιατί ¨δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις¨ της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας.

Κλίνουμε το γόνατο, Τιμή και Δόξα!

Share This