Η Ρένα Δούρου επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωήςστα εγκαίνια του Κάστρου της Μπιζανίου

Στα εγκαίνια χθες του ανακαινισμένου κτιρίου- μνημείου της Εθνικής μας Αντίστασης επί της οδού Μπιζανίου 5, στην Καλλιθέα, βρέθηκε η Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της “Δύναμης Ζωής”, αποτελούμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους : Θ. Σχινά, Χρ. Καραμάνο, Β. Βερελή, Ν. Κατρανίδου, Κ. Λογοθέτη, Τ. Χατζηπέρο. Το σπίτι της Μπιζανίου είναι ένα εμβληματικό μνημείο της σύγχρονης ιστορίας του Λαού μας, η ανακαίνιση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη Διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” – ο θεμέλιος λίθος για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου τοποθετήθηκε στις 22 Απριλίου του 2019.

Σε μια περίοδο που οι νεοναζί επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, το Κάστρο της Μπιζανίου, που Κάστρο δεν ήτανε μα άντεξε σαν κάστρο, στέκει σήμερα όρθιο, πολύτιμη παρακαταθήκη για τον τόπο. Μας δείχνει το δρόμο. Το χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μακριά από μικροπαραταξιάκες επιλογές και ψηφοθηρικές στρατηγικές να ακολουθήσει τις δημοκρατικές παραδόσεις του τόπου. Η “Δύναμη Ζωής” έχει κάνει την επιλογή της. Αταλάντευτα στο πλευρό του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Το σπίτι της οδού Μπιζανίου πέρασε στην Ιστορία, όταν στις 24 Ιουλίου 1944, ο ΕΛΑΣ έδωσε μάχη απέναντι στους ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους, οι όποιοι επεδίωκαν το χτύπημα της Αντίστασης και την συγκέντρωση και μεταφορά στα γερμανικά πολεμικά εργοστάσια εργατικού δυναμικού. Στην μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν στο σπίτι αυτό 10 παλικάρια, γράφοντας μία από τις πιο ένδοξες σελίδες αγώνα και αυτοθυσίας του Λαού μας.

Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την Ημέρα Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί, κάνοντας το πάνδημο αίτημα “ποτέ πια φασισμός”, να ηχεί σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, για να μην λησμονηθούν ποτέ τα δεινά που συσσώρευσε στην χώρα ο φασισμός, αλλά και η ανάγκη για καθημερινό αγώνα εναντίον του.

Για δεύτερη χρονιά η Διοίκηση της Περιφέρειας ακυρώνει τις εκδηλώσεις “Αθήνα Ελεύθερη”

Στο πλαίσιο αυτό, η “Δύναμη Ζωής” στηλιτεύει την απαράδεκτη ακύρωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά των εκδηλώσεων “Αθήνα Ελεύθερη”, που συνδιοργάνωναν, από το 2015, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της “Δύναμης Ζωής”, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ. Ένα χρόνο πριν χαρακτηρίζαμε αυτή την απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας “πολιτική ανορθογραφία”. Σήμερα πλέον, δυστυχώς, μιλάμε για κανονικό δείγμα γραφής που αμαυρώνει τις δημοκρατικές παραδόσεις του Λαού μας, λίγες μάλιστα μέρες μετά από την απόρριψη από τη Διοίκηση Πατούλη σχετικού Ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας πέρα από το να κόβει κορδέλες και να βγάζει φωτογραφίες, έχει την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, να συνεχίσει τις εκδηλώσεις αυτές που διέκοψε, βάζοντας παράλληλα τέλος στη συνεργασία της με τους εκλεγμένους με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Share This