Το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Δύναμη Ζωής με αφορμή καταγγελίες κατοίκων της συνοικίας Αναγέννησης στο Αιγάλεω σχετικά με κεραία που έχει εγκατασταθεί, απέναντι ακριβώς από το 4ο Γυμνάσιο. Την ανησυχία των κατοίκων μετέφερε η Δύναμη Ζωής, με ερώτησή της, στη Διοίκηση της Περιφέρειας καλώντας την να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειές για τον έλεγχο της εγκατάστασης και να ενημερώσει σχετικά.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της κεραίας στο Αιγάλεω, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη προβεί σε συγκέντρωση υπογραφών, καθώς σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από τη συγκεκριμένη κεραία βρίσκονται 6 σχολικές μονάδες, από βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο. Επίσης, υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδική χαρά απέναντι ακριβώς από την κεραία, χώροι όπου καθημερινά είναι γεμάτοι από παιδιά. “Θεωρούμε επιβεβλημένο να ακούσει η Περιφέρεια Αττικής τις ανησυχίες των κατοίκων και να προβεί άμεσα σε έλεγχο της εγκατάστασης, κοινοποιώντας παράλληλα το πρόβλημα στις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΕΕΤ, ΕΕΑΕ, Πολεοδομία κ.λπ.)”, σημειώνει στην ερώτησή της η Δύναμη Ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι η Δύναμη Ζωής επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την κατάθεση, από τις 2 Νοεμβρίου 2020, συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε η Διοίκηση της Περιφέρειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και του Μητροπολιτικού της ρόλου, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Share This