Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αφού αρνιόταν όλο το προηγούμενο διάστημα να γίνει επί της ουσίας συζήτηση όπως ζητούσε η Αντιπολίτευση εκτός από τα ακροδεξιά δεκανίκια της, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έχουν ανακύψει σοβαρά προβλήματα από την εφαρμογή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πρόκειται για τη Σύμβαση βάσει της οποίας χώροι άθλησης στο Αττικό Άλσος παραχωρούνται σε αθλητικό σωματείο για 6 χρόνια, καθιστώντας αδύνατη την ελεύθερη πρόσβαση των αθλούμενων πολιτών σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση, κάτω από την πίεση της συζήτησης του θέματος η οποία προκλήθηκε με τις υπογραφές της Αντιπολίτευσης αφού η ίδια αρνιόταν να εισαγάγει προς συζήτηση το θέμα, δεσμεύτηκε να αλλάξει την μονομερή σύνθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, την οποία αποτελούν μόνο στελέχη της Διοικούσας Παράταξης, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις υπόλοιπες Επιτροπές Παρακολούθησης Συμβάσεων και έργων!

Αναγκάστηκε επίσης να δηλώσει ότι σε ένα μήνα θα επανέλθει το ζήτημα με προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων τα οποία θα διερευνήσει η Επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Οι δεσμεύσεις αυτές της Διοίκησης έρχονται ως απόρροια του επίμονου αγώνα δεκάδων αθλούμενων πολιτών αλλά και της κοινής δράσης σύσσωμης της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία επέβαλε την ένταξη του θέματος στην Ημερήσια Διάταξη.

Σημειώνουμε ότι σε προηγούμενη Συνεδρίαση η Διοίκηση είχε αρνηθεί να συζητηθεί το Θέμα, οπότε το σύνολο των Παρατάξεων της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης προσέφυγε σε σχετική διάταξη του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, που προβλέπει την ένταξη θέματος στην Ημερήσια Διάταξη με υπογραφές του 1/3 των Περιφερειακών Συμβούλων (34). Μάλιστα συγκεντρώθηκαν 46 υπογραφές. Σημειώνουμε επίσης ότι με οριακή πλειοψηφία 49-48 δεν έγινε δεκτή η κοινή πρόταση της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης για άμεση ανάκληση της παραχώρησης των αθλητικών χώρων στο συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγκατέλειψε την αδιαφορία της για το ζήτημα και προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, είναι ένας σημαντικός κόμβος στον αγώνα για μη εμπορευματοποίηση των αθλητικών χώρων και εκχώρησή τους σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μαζί με τους αθλούμενους πολίτες. Το επόμενο ραντεβού μας είναι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 10 πμ στο Αττικό Άλσος, στο ελεύθερο τουρνουά τένις «Gerimpa cup» που διοργανώνουν οι αθλούμενοι πολίτες.

Share This